Eerste hulp bij warme zomerdagen

3X ZOMERDRANKJES

Het is heet, heel heet in Nederland. De afgelopen dagen veranderde het straatbeeld in blote benen, zwierige jurkjes en zocht iedereen waar het kon massaal de schaduw op. Dat is ook het advies van experts in tijden van zomerhitte: draag luchtige kleding, blijf uit de zon en drink veel. Maar wat drink je bij temperaturen boven de 25 graden? Wij zetten er drie op een rij:

#1: Hot White Tea

“Een warm drankje? Ben je gek ik heb het al warm genoeg”. Dit is een hele logische reactie, maar warme dranken helpen juist in tijden van hitte. Echt!

Onze Tea Master Xiao legt uit: het menselijk lichaam heeft een ingebouwde thermostaat. Bij warmte buiten laat deze de temperatuur in je lichaam dalen en bij kou zorgt je lichaam dat de lichaamstemperatuur stijgt. Wanneer je dus een koud drankje drinkt, denkt je lichaam dat het buiten ook koud is en gaat je lichaamstemperatuur stijgen. Bij warm weer, krijg je het dus nog warmer. Best logisch hè?

Chrysanthemum Hot

 

Om het dus niet warmer te krijgen dan dat je het al hebt, zou je dus warme thee moeten drinken. Tea Master Xiao raadt de White Tea aan: deze helpt om de hitte te verdrijven.

silver_needle

 

#2: Ice Ice baby

Nu snappen wij dat niet iedereen zin heeft om met warm weer een warm drankje te nuttigen. Het algemene devies bij warm weer is in ieder geval om vooral goed veel te drinken. Of het nu koud of warm is, de hoeveelheid maakt verschil!

Onze Tea-Rista’s serveren de hele week al onze nieuwe Iced-Teas. Met keuze uit verse verschillende soorten Iced Teas, Soda Teas en zelfs Iced Tea Shakes, kan je de hele dag bij ons vertoeven. Onze persoonlijke favoriet? De Mojito Tea: een heerlijke zoete dorstlesser die je ook meteen het vakantie gevoel geeft.

Summer Coolers

Gezond.

 

#3: Sunny Zen

Bij broeierige temperaturen is het vooral verstandig gezond te eten om te voorkomen dat je je moe en futloos gaat voelen. Denk je aan gezond eten, dan denk je aan fruit. Logisch ook dat een fruitige thee dus ook in onze top drie verschijnt.

Fruit Smoothie

En dan vooral de Sunny Zen: de naam zegt het al, dit is een echte zomer hit! Dit is een Black Tea met vers zomerfruit. Tropische vruchten als mango, ananas, citroen en papaja zijn vermengd met het Hollands zomerfruit abrikoos en aardbeien. Deze vitaminebom geeft je een energieboost die je wel kunt gebruiken in het snikhete weer.

sunny-zen

 

Kom je een van de drie bij ons proeven? Wij zijn geopend van dagelijks geopend van 9:00 tot 18:00 uur en op zondag van 10:00 tot 18:00 uur.

One Tea, One Zen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.