Meet the Tea-Rista’s

Bij Cups and Leafs staan niet zomaar mensen voor jullie klaar, maar echte Tea-Rista’s. Zij zijn verliefd geworden op thee en willen het liefst de hele dag met thee bezig zijn. Qua thee kennis was de speciale training van Tea Master Xiao was pas het begin. Iedere dag nog leren zij van de Tea Master.

Zo veel mogelijk te weten komen over theeën, dat is het leukst volgens onze Tea-Rista’s. Ware theefanaten. Wij stellen ze graag aan jullie voor. Van hun theepersonalia pik je wellicht nog wat expert info mee.

Suzanne – 27 jaar

Passie
Ik ben altijd al fan geweest van goede thee. Toen ik buitenlandse theeën ging drinken, merkte ik dat ik dit veel lekkerder vond dan thee van Pickwick. Mijn baan bij Cups and Leafs heeft deze passie alleen maar versterkt en veel kennis opgeleverd!

Favoriet
Een van mijn absolute favorieten is de Wild Chrysanthemum Bud thee. Deze thee is lekker zacht, werkt rustgevend en is goed voor je huid. Dat het van zulke goede kwaliteit is, maakt de thee nog lekkerder. Ik vind verder bijna alle theeën lekker, het ligt een beetje aan het moment welke ik wil drinken.

Memorabele plek
Een kop thee drinken aan een kampvuur op een festival. Maar Cups and Leafs is ook een echte thee hotspot. Het leuke is dat mensen blijven terug komen bij onze theebar met nieuwe mensen.

Lekkerste thee-combi
Thee met kaas is echt een aanrader. Met de juiste thee en de juiste kaas krijg je een heerlijke combinatie. Ik werd dan ook heel blij van de Cheese-Tea Pairing van Cups and Leafs.

cheese-tea-pairing

 

Melanie – 27 jaar

Passie
Koffie vind ik niet lekker en ook probeer ik geen drankjes met suiker te drinken. Thee is dan een goede optie en helemaal verse kwaliteitstheeën. In de winter drink ik dan ook meerdere koppen op een dag.

Favoriet
Silver Needle, ik houd van de lichte, frisse smaak van witte thee. ’s Avonds na het eten is mijn favoriete moment hiervoor.

Memorabele plek
Ik heb thee gedronken in Thailand op het strand. Aan een laag tafeltje, zittend in het zand. Dat is de leukste plek waar ik ooit thee heb gedronken.

Cups and Leafs
Mensen die bij ons in de theebar komen, vinden het leuk om de thee die ze kiezen van tevoren te zien en de te ruiken. Cups and Leafs biedt zoveel verschillende soorten thee aan, dat mensen vaak ook niet kunnen kiezen. Dit maakt onze bar wel echt een hotspot.

silver_needle

Julia – 21 jaar

Passie
Omdat mijn moeder vaak thee dronk thuis, ben ik dat ook gaan doen. Ik dronk vooral Earl Grey en Darjeeling. Ik drink nog steeds zo’n 3 koppen thee per dag, ’s ochtends en ’s avonds na het eten.

Favoriet
Mijn favoriet is Jasmine Silver Needle thee, omdat deze de hele dag door gedronken kan worden en een fijne, zachte smaak heeft. Een witte thee is erg lekker in combinatie met mozzarella. Dat zou ik echt iedereen aanraden.

Tea experts
Er gebeuren tijdens mijn werk leuke dingen. Laatst kwam er een theesommelier onze winkel binnenlopen, die graag onze thee wilde kopen. Zij had veel ervaring in het thee-vak en kon er dan ook veel over vertellen. Het was erg leuk om met haar over onze ervaringen te kunnen praten. Deel de kennis over thee!

Tea Fact
Er bestaat dus maar één echte theeplant, dat is leuk om te weten.

 

tea-of-the-day

 

Iris – 31 jaar

Passie
Mijn passie voor thee is pas een paar jaar geleden begonnen, toen ik erachter kwam dat het ook goed is voor je gezondheid. Ik drink nu in de winter drie koppen thee op een dag. Heerlijk als je thuiskomt na een actieve dag in de kou.

Favoriet
White Chrysanthemum Flower thee is mijn favoriet. Ik leerde deze thee kennen toen ik bij Cups and Leafs ging werken. De smaak is erg lekker, hij is gezond en daarnaast ook heerlijk als ijsthee!

Tea Combi
Thee met een stroopwafel. Hollands maar hemels!

Memorabele plek
De leukste plek waar ik ooit thee heb gedronken is bij ‘’Theetuin Puur Genieten’’ in Kallenkote. Een niet te missen plek voor theefanaten.

 

keemun_stroopwafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.